Monday, October 06, 2008

Mustig höstgryta

Sommaren är över och höstrusket fortsätter. Passa på att överraska med en mustig och stämningsfull hösttouch till middag. Recept från IcaKuriren.

Ingredienser (4-5 portioner)
500 g nötkött, grytbitar
20 g margarin
50 g rotselleri, finhackad
1 paprika
1 morot
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
salt
peppar
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
hackad persilja
3-4 msk senap
1 lök
100 g svamp

Tillagning:
Bryn köttet i matfettet, salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Bryn därefter grönsakerna i resten av matfettet och lägg dem i grytan. Rör ner tomatpuré och vatten. Låt sjuda under lock i ca 30 min.

Krydda med salt och peppar. Slå över grädde och mjölk. Låt puttra ihop ca 10 min. Rör i hackad persilja och senap. Red eventuellt såsen med lite maizenaredning.

Bräsera lök och svamp i smöret och krydda med salt och peppar. Lägg löken och svampen i grytan.

Servera med ris eller potatis, frasig grönsallat med fetaost och vitlöksbröd.

No comments: