Ingredienser (4 portioner)
800 g stora potatisar (4 st á 200g)
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 gul paprika
150 g gurka (1 dm)
1 bruk kräftstjärtar i saltlake (eller räkor)
2 dl lättcréme fraiche
1/2 citron
salt och peppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 225° C. Skölj och skrubba potatisarna. Stick dem med en gaffel eller en grov nål. (De kan annars explodera om du har otur.) Baka potatisarna i ugnen i ca en timme.
Hacka gräslök och dill. Dela paprikan och skär bort kärnhuset, skär i tärningar. Skala gurkan, dela den och skrapa bort kärnhuset, skär i tärningar. Blanda créme fraiche, kräftstjärtar, hackad gäslök, hackad dill, paprikatärningar och gurktärningar i en skål. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite pressad citron. Servera kräftröran till de bakade potatisarna.


No comments:
Post a Comment