Friday, November 28, 2008

Julkryddade bakverk till advent, del 2

En klassisk småkaka förvandlas till en julkaka med hjälp av saffran. Här är ett recept på sega saffranssnittar.

Ingredienser (30 kakor)
0,5 g saffran
0,75 dl socker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100 g smör/margarin (rumsvarmt)
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Tillagning:
Sätt ugnen på 175°C. Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna. Grädda i 12-15 min. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.

3 comments:

Anonymous said...

Supergott!

Mat & Interiör said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Hela familjen älskar dessa snittar