Ingredienser (8 bitar)
150 g pepparkaka, ca 15 st
75 g smör/margarin
500 g kesella gourmet
3 st ägg
1 dl socker
0,5 g saffran
1 st citron (rivet skal)
Översta lagret:
400 g crème fraiche
1 msk vaniljsocker
Dekoration:
halverade passionsfrukter
physalisfrukter
Tillagning:
Mixa, eller stöt, pepparkakorna till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna. Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda pepparkaksbottnen i 5 min, 200°C. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 min, så saffranssmaken får mogna ordentligt. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180°C, tills fyllningen stelnat, ca 35 min. Låt kakan svalna ordentligt. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan. Sätt in i ugnen 6–7 min, 180°C, tills ytan stelnar något. Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med halverade passionsfrukter och physalisfrukter.

2 comments:
Supergod!
Vilken tur! :-)
Post a Comment