Laxsnittar
8 tunnbröd
300 g kallrökt/gravad skivad lax
110 g röd stenbitsrom/löjrom (drygt 1½ burk)
2 dl crème fraiche
Dill
Blanda crème fraiche med 75 g rom (1 burk). Bre ett tunt lager på ett tunnbröd. Placera lax så att det täcker halva tunnbrödet. Bre ytterligare ett tunnt lager med crème fraiche-röran på enbart laxen. Hacka dill och strö över. Rulla ihop tunnbrödet, börja på kortsidan där laxen är placerad. Skär i 1 cm breda bitar. Garnera med rom och en liten dillkvist på toppen.
~ ~ ~
Skinksnittar
8 tunnbröd
300 g smörgårdskinka (gärna med smak)
Dijonsenap
Smör/Bordsmargarin
Börja med att bre ett lager med smör på ett tunnbröd. Placera två skivor skinka (beror på hur stora skivorna är) jämte varandra så att det täcker halva tunnbrödet. Bre ett lager med dijonsenap på enbart skinkskivorna. Rulla ihop tunnbrödet, börja på kortsidan där skinkskivorna är placerade. Skär i 2 cm breda bitar.


2 comments:
Till laxsnittarna - ett par tre flaskor rött?
Ett par tre flaskor = 6 flaskor? Tja, varför inte! :-)
Post a Comment