Sunday, November 23, 2008

Mingelmat

Bjud på smarrig mingelmat. Det kan bli en hel buffé eller bara lite tilltugg att stilla hungern med inför middagen. Mat som också passar utmärkt till informell lunch, lyxigt matpaket, invigning, företagsträff eller kanske lite vardagslyx framför tv:n.

Laxsnittar
8 tunnbröd
300 g kallrökt/gravad skivad lax
110 g röd stenbitsrom/löjrom (drygt 1½ burk)
2 dl crème fraiche
Dill

Blanda crème fraiche med 75 g rom (1 burk). Bre ett tunt lager på ett tunnbröd. Placera lax så att det täcker halva tunnbrödet. Bre ytterligare ett tunnt lager med crème fraiche-röran på enbart laxen. Hacka dill och strö över. Rulla ihop tunnbrödet, börja på kortsidan där laxen är placerad. Skär i 1 cm breda bitar. Garnera med rom och en liten dillkvist på toppen.

~ ~ ~

Skinksnittar
8 tunnbröd
300 g smörgårdskinka (gärna med smak)
Dijonsenap
Smör/Bordsmargarin

Börja med att bre ett lager med smör på ett tunnbröd. Placera två skivor skinka (beror på hur stora skivorna är) jämte varandra så att det täcker halva tunnbrödet. Bre ett lager med dijonsenap på enbart skinkskivorna. Rulla ihop tunnbrödet, börja på kortsidan där skinkskivorna är placerade. Skär i 2 cm breda bitar.

2 comments:

Anonymous said...

Till laxsnittarna - ett par tre flaskor rött?

Mat & Interiör said...

Ett par tre flaskor = 6 flaskor? Tja, varför inte! :-)