Ingredienser (30 st)
Krokant:
1 1/2 dl strösocker
1 dl hasselnötter
Tryffelsmet:
250 g mörk choklad
2 msk smör
2 msk vispgrädde
3 msk starkt kaffe
1 1/2 dl florsocker
Garnering:
100 g mörk choklad, smält
Häll sockret i en torr stekpanna och smält på mellanvärme. Rör inte förrän i slutet när sockret löst sig. När det smälta sockret fått en härligt gyllenbrun färg är det klart. Blanda då i nötterna och häll sedan upp karamellen på ett bakplåtspapper. Låt svalna och stelna. Hacka ner krokanten till mindre bitar och lägg i en mixer. Mixa till ett fint och jämnt pulver. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
Smält choklad och smör i ett vattenbad. Blanda i grädde och kaffe samt sikta ner florsocker. Blanda ner krokanten men spara några matskedar till dekoration. Rör om ordentligt och ställ in i kylen, ca 20 minuter. Rulla små tryffelkulor. Doppa dem i smält choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Strö lite krokantströssel på toppen. Låt stelna i kyl innan du serverar dem.

No comments:
Post a Comment