Tuesday, December 02, 2008

Äppelmuffins

Fantastiskt goda äppelmuffins som man kan kombinera med kanel - för omväxlingens skull.

Ingredienser (12 st)
2 st äpplen
saft från citron
1 dl mjölk
50 g smör/margarin
2 st ägg
1 ½ dl socker
2 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1-2 msk råsocker

Tillagning:
Sätt ugnen på 200°C och smörj en muffinspanna för 12 muffins. Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Droppa över citron. Hetta upp mjölken, ta bort den från plattan och ha i smöret så att det smälter. Vispa ägg och socker. Tillsätt bakpulver. Tillsätt sedan vetemjölet varvat med mjölken. Häll smeten i formarna. Fördela jämnt. Det ska inte vara fyllt mer än till ca 2/3 av formarna. Stick ned äppelbitarna i smeten. Strö över råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 15 min. Låt svalna, lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem ur formarna.

No comments: