Sunday, January 18, 2009

Söndagsbrunch

På helgerna kan det vara mysigt att samlas vid en ordentlig frukost. Antingen fixar man ihop något själv eller så kan man gå till något mysigt fik. Ett måste på buffén är givetvis scones. För att det ska se lite trevligare ut kan man fylla dem i muffinsformar. Resultatet blir sconesmuffins.

Ingredienser (12-15 portioner)
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 dl filmjölk (eller mjölk)
1 dl flytande margarin (eller 100 g smält smör/margarin)

Tillagning:
Blanda de torra ingredienserna väl. Tillsätt därefter filmjölk och flytande margarin. Blanda till en klibbig deg. Portionera ut i muffinsplåt eller pappersformar, använd sked. Grädda i mitten av ugnen, 250°C i 10 min. Låt svalna några minuter innan servering.

3 comments:

Anonymous said...

Ser jättegott ut. Det ska jag prova nästa helg.

Mat & Interiör said...

De är väldigt goda. Lycka till med bakningen nästa helg!

Anonymous said...

Enkelt, gott och gulligt!