Tuesday, September 30, 2008

Broccolipaj

Vad sägs som en läcker och nyttig broccolipaj som innehåller många vitaminer och mineraler nu när hösten knackar på dörren? Här är ett härligt recept från Arla.

Ingredienser
(4-6 portioner)
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk linfrön (Pajskalet blir extra knaprigt med lite linfrön i degen.)
2 msk kallt vatten

Fyllning
:
250 g broccoli
1 paprika
1 msk smör
3 dl riven ost

Äggstanning
:
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillagning:
Sätt ugnen på 200° C.
Hacka samman smör, mjöl och linfrön för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Strimla paprikan.

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Fördela paprika, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

No comments: