Friday, October 24, 2008

Selleribiffar

Selleri är en nyttig rotfrukt, eller snarare ört - rik på mineraler, vitaminer och antioxidanter. Selleri i butikerna är någon av de odlade varianterna, rotselleri och bladselleri (blekselleri). Den har en aromatisk doft och användes tidigt som medicin. Här är ett recept på goda selleribiffar.

Ingredienser
500 g rotselleri eller bladselleri
2 potatisar
1 purjolök
3 msk vetemjöl
1 tsk citronpeppar
1 tsk salladskrydda
1/2 tsk salt
skorpmjöl till panering
olja till stekning

Tillagning:
Dela upp selleri och en potatis i mindre bitar. Låt koka i cirka 10 min och gör till mos. Finstrimla och fräs purjolöken. Skala och riv den andra potatisen och blanda potatisrivet i moset. Tillsätt prujolöken, vetemjölet och krydda. Forma till biffar och panera. Stek i olja.

No comments: