Saturday, February 13, 2010

Pasta med chorizo- och tomatsås

Byt ut pastan mot gluten- och äggfri pasta om du inte tål gluten eller ägg. Ersätt grädden med havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos. Kontrollera innehållet på korven om du inte tål mjölk, laktos, gluten, ägg eller soja.

Tips: Tycker barnen i familjen att chorizokorven är för stark kan den ersättas med samma mängd mager falukorv. Gröna tipset: Byt ut korven mot kikärter om du vill äta grönt. Recept från Ica.

Ingredienser (4 portioner)
280 g pasta t.ex. tagliatelle
3 chorizokorvar, 300 g
1 purjolökar
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1/2-1 krm kajennpeppar

Tillbehör:
sallad
bröd

Tillagning:
1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
2. Skär korven i slantar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3. Fräs korv och purjo, utan extra matfett, några minuter.
4. Häll på tomatkross och grädde och låt puttra ca 5 minuter.
5. Smaka av med salt och kajennpeppar.
6. Servera pastan med såsen, sallad och bröd.

No comments: