Saturday, February 13, 2010

Sjömansbiff

Ingredienser (4 portioner)
500 g sjömansbiff (går också bra med innanlår eller ytterlår)
4 st gul lök
12 st potatisar
0,5 tsk svartpeppar, malen
2 tsk salt
2 st köttbuljong
3 dl vatten
33 cl porteröl
1 st lagerblad
2 msk persilja

Tillagning:
1. Bryn köttet i smör i omgångar på ganska stark värme. Skala och skiva löken. Fräs löken lätt i smör. Skala och skiva potatisen.

2. Varva potatis, kött och lök i en vid gryta, börja och avsluta med potatis. Salta och peppra mellan varje lager.

3. Lös upp buljongen i vatten. Tillsätt buljong, porter och lagerblad i grytan. Låt koka på svag värme under lock tills potatisen är mjuk och köttet mört, 40-50 minuter.

4. Strö över finklippt persilja. Servera direkt ur grytan med inlagd gurka, rårörda lingon och en sallad.

No comments: