Tuesday, December 29, 2009

Nyårsmiddag - dessert

Det bästa till sist - Pannacotta. Recept från Becel Mat.

Ingredienser (4 portioner)
3 st gelatinblad
5 dl Matlagninsgrädde (15%)
3 msk strösocker
1 st vaniljstång
blåbär
hallon

Tillagning:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp matlagninsgrädden, socker och vaniljstång i en kastrull. Lägg på lock och sätt åt sidan och låt det dra ca 10 minuter.

Ta bort vaniljstången från blandningen. Krama ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma grädden. Fördela blandningen i små vattensköljda portionsglas. Låt stå kallt att stelna i kylen ca 3 timmar.

Servera med färska bär t.ex. som blåbär och hallon. Eller bärsås - som jag tänker göra.

No comments: