Ingredienser (4 portioner)
600-700 g fläskfilé
2-3 vitlöksklyftor
Marinad:
rapsolja
balsamvinäger
soja
vitlök
sweet chili sause
honung
salt och peppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°C. Putsa fläskfilén. Dela vitlöksklyftorna till små stavar. Gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna. Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter. Lägg den sedan i marinaden, i minst 30 minuter.
Bryn filén runt om i smör eller margarin i en stekpanna. Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65°C, tar ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilen bli klar utanför i ca 10 min.
Till detta planerar jag att servera sallad och potatisgratäng.

No comments:
Post a Comment