Sunday, December 20, 2009

Pasta med lax

Ett favoritrecept på pasta med lax med inspiration från Tasteline.

Ingredienser (2 portioner)
Pastasås:
1 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk olja, till stekning
1 dl vitt vin
1,5 msk fisk- eller hummerfond
2 dl crème fraiche
1 dl frysta gröna ärtor, mest för färgens skull. Kan bytas ut till grön paprika eller zucchini
2 st laxfilébitar, skär ner i kuber

Tillbehör:
200 g tagliatelle
1 st avocado, serveras till
4 krm svartpeppar
2 krm salt

Tillagning:
Skiva chalottenlöken och pressa vitlöken. Fräs dessa i olja. Tillsätt vin och fond, låt gärna reducera en aning. Vänd i crème fraiche. Låt puttra upp. Häll ner så mycket ärtor du tycker. Vänd ner bitar av lax. Låt småkoka någon minut.

Servera med nykokt pasta, färskmalen svartpeppar och avocado om du tycker om det.

No comments: