Ingredienser - Cevapcici (4 portioner)
500 g nötfärs
1 påse cevapcici - kryddmix
1/2 dl vatten
1 msk olja
Tillagning:
Blanda ihop färsen med kryddmixen, vattnet och oljan. Forma avlånga bullar, lägg på plåt och grädda på 200°C i 10 minuter (eller stek i panna). Det går bra att försteka dem och värma igen när det är dags att äta.
---
Ingredienser - Paprikapotatis
8-12 kokt potatisar, skalade
1 msk olja
1 gul lök, hackad
½ msk paprikapulver
Tillagning:
Riv potatisen grovt. Hetta upp en panna med olja och svetta löken. Lägg i potatisen och strö över paprika pulver. Rör om och smaka av med salt och peppar.
---
Ingredienser - Morotstzatziki
2 dl turkisk yoghurt
1 klyfta vitlök
2 morötter, rivna
Tillagning:
Blanda ihop och smaka av med salt och peppar.

4 comments:
waw låter väldigt gott
Hela familjen älskade rätten! Mer sånna recept tack :-)
Jag använde grekisk yoghurt istället för turkiskt till tzatzikin och det blev bra tyckte jag.
Info:
Lindahls Turkisk Yoghurt tillverkas direkt i burken som Du köper den i. Lindahls Grekisk Yoghurt produceras på traditionellt sätt i stora rostfria tankar och förpackas sedan i konsumentförpackningar.
Båda sorter har visserligen samma låga fethalt, med den grekiska har en större torrsubstans (protein, kolhydrater), är fastare i konsistens och har en lite annorlunda syra. Det går åt mera mjölk åt att tillverka 1 kg grekisk yoghurt jämnfört med den turkiska, vilket motivera det något högre priset.
Vilken sort man föredra är mest en fråga om personlig smak.
Post a Comment