Monday, February 16, 2009

Quinoasallad med fetaost och basilika

En god och mättande sallad med vacker färg.

Ingredienser (4 portioner)
4 dl kokt vit quinoa
1 dl kokta svarta bönor
1 dl kokta små vita bönor
200 g sockerärter
1 ask cocktailtomater
1 gurka
100 g ruccola
200 g fetaost
½ kruka färsk basilika
½ dl pumpakärnor
Citrusvinegrette

1 citron, saft och skal
1 lime, saft och skal
1 msk dijonsenap
½ msk honung
2 msk olivolja
Salt

Tillagning:
Pressa saften ur citronen och limen och riv skalen fint. Mixa tillsammans med resten av ingredienserna till citrusvinegretten. Smaka av med salt. Häll vinegretten över bönorna och quinoan.
Skölj och skär sockerärterna på längden. Skölj gurkan och skiva tunt. Blanda bönor och quinoa med sockerärter, cocktailtomater, ruccola, basilika och gurka. Smula över fetaosten och strö över pumpakärnorna.

No comments: