Ingredienser (10 portioner - stora formar 6 st/plåt)
2 dl kallt vatten
1/2 paket jäst (25 g)
4-5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja
Tips på ”topping”:
- Ost, tomatsås och skinka
- Mozzarella, parmaskinka och ruccola
- Fetaost, kyckling och spenat
- Räkor, ost och salsasås
Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Rör ner vetemjölet, det ska bli en ganska lös deg. Knåda degen ordentligt, helst för hand så att den blir smidig. Ställ degen att jäsa i minst 30 min, har man tid kan den gärna jäsa länge i kylskåpet istället. Kavla ut degen rimligt tunt och lägg på ”topping”. Rulla sen ihop plattan som man gör med vanliga bullar och skär i lagom storlek, som passar i muffinsformarna. Toppa med riven ost och oregano. Grädda i ordentligt varm ugn (250°C) i 10-15 min (beroende på tjocklek och ugn).

3 comments:
Verkligen jättte gott! Jag trodde att det skulle blir torrt och inte alls som på bilden. Men det blev hur bra som helst. Barnen älskar dom också!!!
Detta gjorde jag för flera år sedan. Skulle kunna kalla det för favorit i repris!
Anette, vi skall ta vara på gamla goda recept som har hamnat längst ned i receptsamlingen. Som du säger, favorit i repris.
Post a Comment