Ingredienser (4-6 portioner)
2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
100 g smör
3/4 dl kvarg
Fyllning:
2 krukor basilika
3 ägg
1 3/4 dl kvarg
1 dl vispgrädde
150 g riven ost, gratäng
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressad vitlöksklyfta
1 dl rostade pinjenötter
Tillagning:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.

No comments:
Post a Comment