Monday, February 16, 2009

Quinoasallad med kyckling

GI-vänlig variant på den klassiska kombinationen kyckling, bacon och ädelost.

Ingredienser (4 portioner)
2 dl quinoa
1 hönsbuljongtärning
140 g bacon
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör- & rapsolja
2 avokado
½ rödlök
75 g färsk babyspenat

Dressing:
75 g Kvibille ädel
2 dl lätt crème fraiche

Tillagning:
Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör- & rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.

No comments: