Monday, February 02, 2009

Rotfruktsgratäng

Gratänger sköter sig själv i ugnen, det är vällagad och snabblagad vardagsmat när den är som bäst! Tips, byt ut vispgrädde mot matlagningsgrädde för en smalare måltid.

Ingredienser (4 portioner)
750 g mjölig potatis
1 palsternacka
1 stor morot eller 6 små
1 purjolök
2 dl riven ost (mager)
1 tsk timjan
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Tillagning:
Sätt ugnen på 225°C. Skala potatis, palsternacka och morot. Skiva potatis, palsternacka och ev morot. Strimla purjolöken. Blanda alla grönsaker, ost och timjan i en ugnssäker form. Blanda mjölk, grädde, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 45 min. Servera med kassler eller rökt kalkonkött.

2 comments:

Anonymous said...

Ser gott ut. Dock är det inte vegitariskt.........

Mat & Interiör said...

Basreceptet är vegitariskt. Sedan är det upp till var och en vad man vill ha till gratängen.