Tuesday, February 24, 2009

Ugnsstekt lax med bönsallad

En fräsch ingefärsdressing smaksätter salladen med böngroddar och riven vitkål. Den smakar gott till den smakrika laxen.

Ingredienser (4 portioner)
500 g laxfilé, skinn- och benfri
3/4 tsk salt
1 dl crème fraiche (gärna med paprika- & chilismak)
1 tsk potatismjöl

Sallad:
100 g vitkål
410 g böngroddar

Dressing:
1 msk ingefära, finriven
2 tsk honung
2 msk olivolja
3 msk vatten
1 msk äppelcidervinäger
1/2 krm salt

Tillagning:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö på salt. Blanda crème fraiche och potatismjöl. Bred det på fisken. Stek mitt i ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 60°C. Strimla vitkålen fint. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Blanda vitkål och böngroddar. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Servera laxen med sallad och bulgur eller pasta.

No comments: